Meldt je hier eenvoudig aan voor een van de lessen van Yoga Jyoti.

Dit dien je altijd voor iedere les die je wilt volgen te doen.

 

Je kunt na je aanmelding direct je losse les afrekenen met PayPal of Creditcard.

Reken je liever je les af met iDeal dan kun je na je aanmelding kiezen om het venster te sluiten en naar de menu-optie: "Aanbod Yoga Jyoti" te gaan en hier een losse les kopen.

Mocht je een 10 lessenkaart hebben of gebruik maken van een andere aanbieding van Yoga Jyoti dan kun je ook na je aanmelding het venster sluiten zonder af te rekenen.

Yoga Jyoti zal tot 1 september 2020 geen lessen verzorgen op onze school in Lienden

Hiermee geven wij gehoor aan overheidsadviezen

De lessenkaarten zullen niet verlopen.

Na deze vervelende tijd kunnen deze gewoon weer worden gebruikt. 

Tot die tijd kunnen online lessen worden gevolgd.

Wat houden de verschillende lesvormen in

 

- Hatha Flow

In de Hatha flow les wordt het lichaam opgewarmd met de klassieke zonnegroet en volgen de houdingen elkaar in een dynamische serie op.

Deze les is een meer actievere form en bevat aspecten uit de Hatha yoga traditie- ademhaling, meditatie en houdingen - terwijl je je coördinatie door beweging uitdaagt, je lichaam versterkt, verlengd en mobiliseert.

 

-Yin Yoga

Yin yoga is een langzame vorm van yoga voor rustige houdingen, en deze worden voor langere tijd vastgehouden; drie tot vijf minuten. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Zo wordt er ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten. Het is ook een tijd om te verstillen waarbij je geest kalmeert en het hart opent.

Ook veel liefhebbers van yang(actieve) lessen, gaan graag naar een yin les om de balans te behouden.

 

- Yin Yang

De term Yin-Yang Yoga verwijst naar een oefening waarbij zowel Yin- als Yang-aspecten van yoga zijn opgenomen. Het samenbrengen van de voordelen van het passief uitvoeren van Yin-houdingen (op de grond) gedurende langere tijd om de flexibiliteit te vergroten en te werken aan energiekanalen in het lichaam met meer actieve Yang-oefeningen zoals dynamische flow en/of krachtigere (staande) houdingen. Het beste van beide in één en dezelfde les.

 

- Mindful Yoga

Het is een Yogastijl waarbij Yoga wordt toegepast met elementen vanuit de Mindfulness. Opmerkzaam zijn daar draait het om. Mindful met Yoga bezig zijn, dat wil zeggen bewegen in Aandacht, om je bewuster te maken van je lichaam, geest en je emoties, je omgeving en je acties. Het is dus feitelijk in contact staan met jezelf en volledig opgaan in het nu-moment.

 

- Geleide Meditatie

Mediteren kan je leren en is in allerlei vormen te beoefenen. Iedere donderdag avond kan je kennis maken met verschillende meditatievormen. En met wat zich in ieder moment bij jou aandient. Als ingang naar het ervaren van een ruimer bewustzijn. Niet als doel, wel als mogelijk effect. Net als die rust waar we soms zo naar op zoek zijn.

 

Kom een keer meedoen. Met veel, een beetje of geen ervaring; alle lessen zijn voor beginners zowel (half-)gevorderde, omdat de verschillende fasen van de yoga houdingen worden aangegeven.

Wees welkom.